Thursday, May 21, 2009

dapat surat tawaran MARA!!!

OK, hri tu memang dpt call MARA suruh pi amik surat twaran kat pejabat MARA..

on that day, memang dah make up siap2 pi sana.. memang btol2 ade org name NAJIB n FARAH WAHIDA!!! ingt kan saje main2, nak senang kan igt, rupe2 memang wujud btol2 org2 yg bername tersebut..haha~ memang lawak..

so, naik r tgkat tiga, naik lif pi ke tmpat dulu intview, memang terkenang-kenang saat intview tu, punye sesak lif, smua org nak naik.. tp hri tu kosong je lif tu..huhu.. bru tau rupa lif tu..haha~ smpai tgkat tiga( x ubah rupa tmpat tu)..ade dua belah.. nak pilih kiri ke kanan? KIRI!!sbb dulu intview belah kiri..huhu

ok..jumpa org kat kaunter..die suruh isi nama, ic, no telefon,pukul brape kat buku LOG.. then, die suruh masuk dlm pejabat nye..huh! x sangka dpt masuk dlm.. memang rupe pjabt mcm pejbt r kan..byk org, meja, fail bertimbun..huhu
then, dibawa jumpa ngan encik Najib, die kasi surat tawaran!! yepee!!! pastu, igt kan leh blik dah.. tbe2, die kasi kerusi suruh duduk.. haha~ rupanye nak jelaskan tntng offer ni.. at the same time, ade 2 org pak cik, ingtkan die pun pegi ke KTT utk mengajar ke ape.. senarnye amik surat twaran utk anak die..lawak2..haha~

ok, so En. Najib pun menjelaskan tntng offer mara ni..

  1. tempoh blaja di KTT- 3 bulan(sbb intensif)
  2. anda akan blaja bhasa arab basic, kimia ke subjek len basic 2 gak
  3. bulan 8 ni, mybe sebelum bulan puasa FLY!! or mybe masa puasa..(Shock gle wkt tu!!)
  4. anda ditawarkan blaja di University Alexandria =)
  5. tahun pertama akn disediakan hostel, tahun kedua cari sendiri tmpt tggl (mcm biasa kat mane2 U)
  6. anda dikehandaki wat visa, passport, cabutan suratbranak n smua..(erghh, byknye keje..)

so, right now feeling a bit down sbb ble terfikir fly wkt bulan puasa n mybe x sempat smbut raya ngan family tercinta..huh~ x dpt duit raya tahun ni!!! ni tahun terakhir dpt duit raya lak tu..=( kalo die kasi after raya ke puasa ke leh lagi tahan.. ni!! huh~

so, right now barang ape2 pun x bli lg.. this week n next week memang akan bakal sibuk..hehe.. kene stat list kan barang dah!

*KTT-kolej teknologi timur

"kalo Allah dah takdir JADI, maka akan JADI."

6 comments:

@qiLah said...

aifaaaa
waahhh
ko fly dl dari aku!!!
gonna miss u la dear
jgn lupe aku k
=D

shikin said...

aifa...blaja arb leklok ek..hehe
gudluck taw...jeles plak sbb ko fly lg awl..
tapi aku dpt raya kat MALAYSIA lgi tahun ni..hehhe:D

Epa_epal said...

gonna miss u all!!!
ble dah blik dr mesir nnti, ak ajar korang belly dance ye!! hahaha~
XOXOXO

F a r i z z a i d I said...

best la fly awal!
takpe, buat kenduri kesyukuran la
n kenduri selamat
konpem dpt banyak duet!

haha

Epa_epal said...

haha~ insyaallah wat kot..
$$$$$$$$$
hehe

auni izzati said...

best nye. senior ak ade kat situ RAMAI.

Post a Comment