Monday, May 25, 2009

busy!! but why???

brape hri ni memang busy, x lah wat byk bende sgt..tp letih~

smuanye bermula pada hari rabu mggu lpas......

lpas hbis amik surat twaran kat MARA, ikut bpa pi jmpa kwn, Pn. Zaiton kat office die.. kat KL r kan..memang dlm perjalanan nak pi office die, bru sedar yg ak sebenarnye x kenal KL!!! haha~ bukan x kenal KL, tp jalan2 yg ade kat KL ni.. so, pi r office Pn.Zaiton ni.. byk gle lukisan2 cantik dlm office die..ade satu lukisan ni menarik perhatian ak.. ak x faham ape pelukis tu lukis sgt, tp yg ak tau ia lukisan sebuah masyarakt..kalo nak describe die pun susah, sbb lukisan tu memang unik.huhu~ lukisan tu dlm frame 4 segi, tgh2 die ade bulatan gelap, x gune cat air ke minyk ke, just natural, hard n solid sketching.. ala, yg gune pensel tu..dlm lukisan tu, x kira dlm bulatan ke luar, ade byk benda cam empt segi kecik, ingt kan ape, bile tgk dgn teliti, cam ade muka org, n tiap2 org tu cam pakai kain yg org arab letak kat kepala..haha~ comel2.. pastu, tgk kali kedua, nmpk mcm org2 tu smua tgh wat somthin..tp x tau ape..hummm... camtu je la, pastu, balik rumah..hoho~


***************
smpai kat rmah,12.30pm, sbb dah paki bju cantik2,terus pi rmah kwn,my bff, Syazwana.. sbb die dah nak masuk UiTM hri sbtu, 23 mei ni, so, mybe susah nak jmpa n lepak2 kat rmah die..=( that day ialah 2nd last day lepak kat rmah die with my other bff, Shafiqah.. that day ktorang borak2 lame.. pastu, dah petang2 ktorang pi kuar ke kedai2 dekat rmah ktorang, beli pisang goreng, ubi goreng, sukun goreng, keropok lekor,n then beli burger..best2..hehe
balik rumah, melantak sama2..haha~
then, ktorang tgk citer Stranger.. yg Liv Tyler blakon tu..BOSAN gle2 citer tu!!! diorng kat satu motel ni, n tbe2 ade fon call, org ketuk pintu, tp x sape pun jwb..then, ade ramai org yg pakai topeng cube kejar hero n heroin, tp x dpt..byk babak main kejar2, bosan2.. bukan nak bunuh terus..pastu, akhir2, dpt tgkp heroin n hero..part tu best.. BUT!!! dah tgkap, igt kan nak seksa teruk2, bru bunuh, ni tikam sekali je..ceh! baik x yah maen kejar2 dr awal kalo x nak seksa diorang terok2..last2, org topeng buka topeng, tp x tunjuk muka pun..geram btol.. yg paling geram nye last kali heroin hidup balik..memang citer yg pengarah n plakon2 tu syok sndiri!!!
padan r citer tu x box office pun.huhu..

*****************
then, masuk dah hri khamis, buka comp, kemas2 fb n email,terlalu byk email x penting, kene r buang.. then buka mangafox n onemanga, byk gle update2 baru, bace2.. memang time hbis bace manga, dgr lagu, call kwn, boleh kate satu hari depan comp..haha~

****************
Jumaat, pi medical check up!!!
benci2, knpa r ramai org kat hospital..huh..so, kene tggu lame ckit je.. then, my turn!Darahku dihisap!!! bukan oleh vampire ke ape but oleh jarum suntikan yg besar!!haha~ pekat btol r darah ak.. then, nurse masukkn darah ku ke dlm 4 botol kecik.. kene hntr sendiri botol2 tu ke makmal kat hspital..maklumlah hospital kerajaan.. pegi r cari mkmal, masuk r bilik ni, tbe2 nurse tu tnya mengandung ke?(dlm hati: WTF!!!! @#$#%^%&^^**(&*(!!!!,) pastu, kate x!!!! kate kat die nak hntr darah.. nurse tu pun ckp, "ni bukan MAKMAL..ni tmpt utk org2 yg mengandung or hamil je.." Malu2..haha~ bru sedar masuk salah bilik, makmal kat belakang bilik tu je..haha~

then, balik rmah, pi r rmah my bff, wana, sbb hri ni hri last lepak same2..pasni, susah dah nak jmpa sbb smua msuk U n kolej..hri ni tgk citer PUSH lak.. memang best gle aksi die.. tp x faham sgt r.. overall, ak kasi 3 star..haha~

**************
sabtu....
pi jabatan imegresen kat KL.. smpai2, bru sedar jbtn telah lame pindah!!! kene r cari kat wangsa maju, but sesat, x jmpa lak.. ssetengah hari suntuk cari, x jmpa, balik je la.. then, balik rmah mkn2 n solat jap..pastu kuar blik pi tgkap gmbr passport..memang cantik btol hasil gmbr yg org tu wat..hehe..then, pi kedai gunting rmbut, potong rmbut pendek.. I hate my hair rite now!!! org tu x pandai potong rmbut org curl..patut nye pegi kat kedai yg bese pegi, tp ak degil nak pi kedai baru tu.. huh~ menyesal sekarang! susah betol nak style rmbut skrng..x kan pegi kedai tu dah..

***************
ahad.... a nice day to relax..
tp pagi2 kene pi cari jbtn imegresen lg kat tmpt satu lg kat tmpt entah ape name, smpai2, jabtan tutup lak..cis! byk btol halangan nak wat passport..jbtn tutup sbb system down.. pastu, pi r cari kat wangsa maju nye, smlm dah r x jmpa, but today jmpa lak..haha~ nasib baik.. just hope die x tutup sbb system down ke ape..knap lah kerajaan suke letak jabtn imegresen kat tmpt tersorok? then, wat lah passport kat sana..memang cepat gle.. satu jam je dah siap passport..wow!


now, everythin dah selesai..lega x perlu kejar nak wat ape2 mggu ni..mggu ni just shopping je utk masuk asrama..haha~



"life is happening. =)"

5 comments:

auni izzati said...

ko ni kejam sungguh nak suruh pelakon tu torture hero heroin die.
hahaha
banyak cte gak ko dalam ni.

F a r i z z a i d I said...

eh,
ak x fhm pon gambar tuh.
hahah!

@qiLah said...

aifaaaa
ko dh gy dh=(
seday2345

shikin said...

haha..byk gle mkn..sukun goreng pon ade.hehe.. mkn je sume smentara maseh di Malaysia..hahah...

Epa_epal said...

auni: movie tu kate genre die scary, thriller smua, but x thrill pun!! cube ko tgk citer tu.huhu

fariz:nmpknye hanya org berseni cam ak je faham~haha~gmbr tu contoh je.ak lukis gne PAINT!! tp lebih kurang camtu r..

qla: i'll miss u!!

ikin:menyesal bli sukun goreng tu, x sedap pun mak cik tu wat!!

Post a Comment