Saturday, July 11, 2009

Housemates =D

I'm almost run out of idea when writing for this blog. so, i keep thinking n thinking.. what should i write for this time.. and WALA!! KABOOM!! (an idea struck my brain!)

this time i will tell u guys bout my housemates, the people dat i'm living with right now while studying at KTT..

and It all happen on one sunny day at rumah no. 16, TMN MAWAR =)
( saje tulis.. x de kene mengena pun ngan sunny pun.huhu)

actually, rumah ktorang ade 10 org mula2, then a new student came, so 10+1=11 !!! berikut adalah housemate2 ku! xoxoxo =x

1. nurulellmy @ elm0
- we all call her ELMO.. kenal elmo? ala yg sesame street tu..haha~seorng yg sgt sporting gle2, luv to sing n dance, murah hati(senang menghulurkan bantuan), pembekal baju!!! baju bwa banyk gle..huhu, tp bila nak bangun pagi liat!!! just like me..hehe~ me n her duk katil double-decker sama, dia atas, ak bawah..(4 ur guys in4mation, katil ktorang slalu berbunyi ble duduk ke baring ke, KREKKKK KREEEK~~cam besi buruk n berkarat nye bunyi..huhu) elmo x suke nasi goreng n nasi lemak.. boleh kate ble nasi goreng smpai tiap2 kali mkn mlm, die pling terseksa.. and last but not least, mo sgt pentingkan FRIENDSHIP!!!

2. ruzanna @ zanna
-kenal x lagu Rozana, just ubah jdi ruzanna je.. ruzanna, ko gadis idamanku, dua hati jadi satu, bila kt bertemu, lalalalallaa~~~ zanna slalu kate die garang!!- "zanna garanglah!" haha~ but ble die wat muka garang, ak still x nmpk garangnye..hohoho~ she's quite charming n manja.. org nye putih2.. dah bepunye..(gee x4 baby x3) katil zanna(single bed) sebelah katil ak.. ak n zanna slalu jln sama2..zanna slalu kene attack ngan ustaz husham(ajar bhs.arb fushah) , sbb ustaz husham pling igt nama die so org yg duk keliling zana bahaya ckit, x pasal2 kene soal, yg "bigambaq ruzana" means sebelah ruzana, "imamaq ruzana" means depan ruzana, "warak ruzana" means blakang ruzana.. aiyoo!!! ak duk sebelah zanna~ bahaya2..

3. izyan khalidah@ yan
- yan ade tahi lalat bwh mata die, yan ckp die suke tahi lalat dei kat situ.. yan ni jdi BIRO MAKANAN bg rumah ktorang, sbb bile ade sape2 puasa ke x cukup mknn ke, die yg laporkan kat makcik cafe menggunakan kredit U PAX die..huhu.. DUTA U PAX CELCOM lah katakan.. hohoho~ quote yan ialah " leh keda?" mksud nye knpa begini..huhu~ Yan suka wat muka toya die " hah?" smbil ternganga mulut ^o^..haha~ lawak2.. nyway, yan sgt baik..=)

4. najibah@ jibah
- ak ade ckp kat jibah nnti ble ak dah besar nnti ak nak wat syrkt..(syrkt ape ak x nak btau=p) n ak nak die jdi vice president utk syrkat ak..huhu.. ak pun x tau knpa ak pilih die..(y???) die ckp suruh ak pilih org len but i don't want!!! habislah ko jibah..huhu~ jibah pakai tudung labuh, but jgn ingt die pakai tudung labuh die lemah-lembut.. die ni pndai men bola jaring tau.. jibah ni slalu wat lawak spontan ngan muka selamba die..haha~ luv it! die slalu tersanguk sanguk dlm klas but! x de sape notice!! x pnah kene tegur..hw lucky~ jibah n yan duk katil double decker.. jibah yg atas, while yan kat bwah..katil diorang x berbunyi cam katil ak n mo..hoho
quote jibah " BENCI AK"..hohoho~

5. nabihah@ biha@ B-HA=)
- bihah duk sebrang katil ak.. katil die btol2 bwah kipas(single bed).. katil pling bertuah dlm bilik ktorang.. jelez!!! sbb katil ak panas mlm2..berkuap duk bawah double decker.. ak n die suka nyanyi lagu Linda Jasmay- ak x percaya cinta..hoho~ biha seorng yg sgt fanatik korea, x kira lagu or drama.. Big Bang ke super junior ke wonder girls ke.. semua die tahu lah!!! Biha pling suka makan nasi goreng..^-^.. tiap2 ptg die pling semangat nak pi joging! so, ktorang len pun ikut r kalo rajin..huhu.. Biha suka ckp"o mo o mo o mo o mo", entah ape tu but it's korea.. ade sekali tu biha panggil elmo nak tnya somethin " mo!mo!mo!mo!", but elmo wat x endah je sbb ingt biha ckp" mo mo mo mo".. hahaha~ lawak2


ok..yg nama2 di ats semua ialah rumate ak yg ama bilik ngan ak in Masterbedroom..semuanye 6 org dlm masterbedrum..ak, mo, zana, yan, jibah n biha!
seterunya kwn2 ku yg tggl di bilik 1 n bilik 2..


BILIK 1
Dlm bilik ni ade 2 org and that are ike n hasni..

6. zulaikha@ ika
- dei ni org klate.. pekat sungguh bhasa die.. kadang2 ak x faham ape die ckp, terpaksa suruh die ulang..huhu~ sori ye ika~ ika ni rajin slalu.. slalu ak nmpk die study atas katil, sampai tertido ngan buku skali pun ade!haha~ she's cute! i like her.. Ika ni matang orgnye( i think, x tau lah kalo org len fikir x) but, there's one thing that i noe, i don't want to mess with her.. best friend die kat KTT ialah hazirah(rumah len).. dulu diorang MRSM sama, klas sama, homeroom sama, smpai KTT pun sama.. haha~ 6 tahun lg r korang bersama kat alex..^o^ kalo kat rumah org tanya sape pling cute dlm rumah 16, jawapan nye ialah "IKA!!!'

7.nurhasni@ hasni
-hasni ni kalo ade angin kuat je, kene pegang die cepat2.. kalo x terterbang dia..hohoho~ hasni suka gelak besar, kalo ade sape2 wat lawak, tgk r die gelak camne..huhu~ ak pling suka bila hasni wat ***( confidential!!!) ..hahha~ lawak2.. hasni ni senang kalo nak bawa die jln ke mana2, die sporting.. kalo cam ak nak wat somethin like 4 exmple swim kat pntai, org len smua x nak,but she will!! nasib baik ade hasni teman..huhu~ one thing yg ak suka but at the same time ak x suka tntng die is die suka mengungkit..huhu.. bukan mengungkit ape, tp bout jasa2 baiknye, always hope 4 somethin in return sometimes..=) gotta learn this aspect from her!!! baru hidup menguntungkan$$$~hehe~


BILIK 2
Dlm blik ni plak ade 3 org.. satu katil double decker, satu single bed.. ainaa n atie double dec while pah singlebed..

8.Ariffah@ pah
-pah ni bdak klate gak.. pah suka senyum..pah ni ade tahi lalat kat dahi, 1st time ak msuk ktt, ak susah nak ingt nama org, tp pah ak senang ingt sbb tahi lalat die!!! (^v^) pah ni baik org nye(semua org ak ckp baik!! haha~) Pah adalah seperti perempuan melayu terakhir! want to knoe why? sbb pah suka pakai kain batik, hri 1st kat rumah pakai batik, terkejut ak! dah la kemas ikatan kain tu, perfect btol la cara pah pakai!(kalo ak yg pakai mesti terlondeh cepat..hahaha~) another thing bout her is mulut pah ni masin..so kene hati2 bila ckp..hoho~ kat rmah, ak slalu mntk pah doa x de quiz bio, klas arab, etc..hoho(jahat2)

9.nur ainaa @ aina
-aina ni org nye kecik2, putih2 n cute2! ak boleh kate die sgt bersemngat kuat n rajin, bila org len tgh sembang ke ape, die mesti tgh study, kalo x study malam tu, pagi2 plak die bngun study.. ak suka org yg rajin walopun ak x rajin..hehe~. mulut aina ni kecik, so mkn kene amik cam secubit2 means dlm kuantiti kecik, tp selera aina ni besar!!! semua die boleh mkn..huhu.. ainaa ni nmpk je die kecik, tp kene hati2, die garang gak~huhu~ aina pun cam zana dah berpunye.. how lucky!=)

10. nur atikah @ Atie
-atie ialah org terakhir yg msuk rumah ktorang.. sbb nama atikah or nama panggilan ika terlalu byk dlm Kitt ni, so ktorang x nak pggil die ika, ktorang tukar kepada ATIE~ ak pling suka makeup mata n her lips, it gives people a strong impression bout her..huhu.. bak kata pah, atie ni JANGOK..huhu.. atie mula2 dpt tawaran wat IB kat KMB, but die x nak, nak wat kat mesir gak.. akhirnye dptlah kat KTT.. memang rezeki die, kalo x mesti ak x dpt jmpa ngan die =)

itu je la tntng housemate2ku yg dicintai =p

THE END(applause!!!)
"there is no coincidence, only inevitable"-from XXXholic

4 comments:

tkpd said...

ak x nk describe?haha

Epa_epal said...

hahaha~ nnti2 ak komen ko..
ble ak ade idea~ xD

auni izzati said...

nasib aku pompuan kalo tak aku dah mintak sume no tepon org yg ko promote ni aifa.
hahaha

Faisal said...

Zana garang? Haha :p Klakar je

Post a Comment